fbpx

Hoe schrijf je een goede landingspagina?

2 jaar geleden aangepastLeestijd 5 minuten
Onwise » Content marketing » Hoe schrijf je een goede landingspagina?

Het schrijven van een goede landingspagina resulteert in meer bezoekers op jouw website en een verhoogd conversieratio. Het is daarom belangrijk dat je weet wat je aan het doen bent. In dit artikel zetten we vijf tips op een rijtje die je kan gebruiken bij het schrijven van een landingspagina.

Allereerst is het belangrijk te weten op welk woord jij je gaat focussen. In dit artikel zullen we als voorbeeld een loodgieter nemen die gevonden wil worden op de aanleg van sanitair.

Kwaliteit boven kwantiteit

Tijdens het schrijven van pagina’s hoef je niet specifiek rekening te houden met een bepaald aantal woorden. Wel geldt, heeft je concurrentie gebruik gemaakt van 400 woorden, probeer dan dit te verhogen. Wel dien je er goed op te letten dat je tekst kwalitatief is en dat deze informatief is voor de lezer. Ook voor Google geldt inmiddels, kwaliteit boven kwantiteit.

Logische structuur

Maak gebruik van een logische heading structuur. Begin je pagina altijd met een H1 titel. De rest van de pagina kan je onder verdelen in H2 en H3, afhankelijk van het belang van een alinea. Hoe belangrijker de alinea, hoe hogere heading je gebruikt. Gebruik ook vooral de zoekwoorden in de verschillende headings. Dus bijvoorbeeld ‘Waarom aanleg van sanitair door bedrijf x’.

Voordelen

Richt je op de voordelen die een product of dienst opbrengt. Lezers zullen alleen geïnteresseerd zijn in de voordelen van jouw dienst in vergelijking met die van een concurrent. Laat dit dus duidelijk terugkomen op de pagina. Dit kan je doen door het gebruik van een opsomming, op deze wijze springen de voordelen direct in het oog. Praat vooral niet teveel over jezelf. De lezer zal meer geïnteresseerd zijn in de voordelen van jouw product of dienst.

Belangrijkste informatie eerst

Probeer de meest belangrijke content zo hoog mogelijk op je pagina te plaatsen. Je zal antwoord moeten geven op de volgende drie vragen, voordat de lezer afhaakt.

  1. Wie ben je. Geef een korte introductie wat voor type bedrijf je bent.
  2. Wat offer je de lezer. Laat duidelijk weten dat je aanleg van sanitair doet. Geef ook kort een overzicht van andere diensten.
  3. Waarom zal dit van belang zijn voor de lezer. De voordelen, waarom zal een lezer de aanleg van sanitair door jou laten uitvoeren.

Call-to-actions

Gebruik conversie verhogende aspecten. Hierbij kan gedacht worden aan afbeeldingen maar ook vooral aan buttons en formulieren. Test deze vervolgens ook goed. Het gebeurt namelijk te vaak dat buttons niet blijken te werken en je op deze manier veel offerte aanvragen mis loopt die vervolgens bij de concurrent terecht komen.

Deel dit bericht
Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.