fbpx
Artikel door Berjan

Hoe moet je linkbuilden?

1 jaar geledenLeestijd 5 minuten

Schiet de vraag ‘hoe moet je linkbuilden’ met enige regelmaat door je hoofd? Onder linkbuilden verstaat men het verzamelen van links naar de eigen website, om zo een hogere positie te bereiken in zoekmachines zoals Google. Het klinkt simpel, maar het is minder simpel dan men wel eens denkt. De website komt niet hoger in de zoekresultaten van Google door lukraak een aantal linkjes te plaatsen op willekeurige websites. Maar hoe moet je dan linkbuilden? Daar gaan we in dit blogartikel verder op in.

Hoe moet je linkbuilden?
Onwise » SEO » Hoe moet je linkbuilden?

Relevante backlinks

Zoals we al vertelden, is het niet zinvol om lukraak een aantal links naar uw website op andere websites te laten plaatsen. Het is van groot belang dat de backlinks die geplaatst worden, wel relevant zijn. Wanneer je een link plaatst op een externe website die niets te maken heeft met de producten of diensten die je aanbiedt, kent Google de website niet meer autoriteit toe. Het kan zelfs zo zijn dat de website bij een gebrek een niet relevante backlinks, daalt in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Immers geldt: hoe meer kwalitatieve links, hoe beter.

Waarde van een site

Het is bovendien van belang om de waarde van een website bepalen en te checken op relevantie, voordat je besluit om een link te plaatsen. Biedt het bedrijf soortgelijke diensten en producten aan? En hoe is het gesteld met de linkwaarde van de website? Wanneer de website waar de blog of de link geen goede autoriteit heeft, is het een goede website om een backlink op te plaatsen. Dat is van belang, omdat Google van mening is dat de content goed is, wanneer er meer relevante links naar jouw website verwijzen. Om die reden komen websites met veel relevante links, hoger in de zoekresultaten dan websites die dat niet hebben.

Zelf aan de slag

Wil je zelf aan de slag aan met linkbuilding? We geven aan aantal tips waarmee je zelf aan de slag kunt.

  • Benader startpagina’s zelf, met de vraag om een link te plaatsen
  • Ga op zoek naar websites of blogs die schrijven over soortgelijke relevante ontwerpen. Waarschijnlijk liggen er kansen voor een linkruil of een gastbijdrage.
  • Met gebruik van software zoals Ahrefs kun je een uitdraai maken naar websites die niet naar jouw website linken, maar wel naar de website van concurrenten.
  • Kan bestaande content op een bepaalde blogsite naar jouw mening uitgebreid worden met jouw informatie? Lever content aan met een link naar een relevante landingspagina op je website.

Meer weten over linkbuilding?

Wil je meer weten over linkbuilding? Neem gerust contact op voor meer informatie. Een van onze internet marketing adviseurs vertelt graag meer over de kracht van linkbuilding.

Deel dit bericht
Berjan

Over Berjan

Begon begin 2017 bij Onwise, heeft tussentijds een twee jaar durende uitstap gemaakt naar Nicaragua, maar is inmiddels terug en helpt je zeer graag.

Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.