De online adverteer wereld verandert razendsnel en Google Ads(Voorheen Google Adwords), was jarenlang de onomstreden nummer één op het gebied van online adverteren. Tegenwoordig staat deze positie echter steeds meer ter discussie.

Er zijn verschillende nieuwe manieren om te adverteren bij gekomen door onder andere social media. Zo bieden Instagram, Twitter, YouTube en LinkedIn allemaal eigen methodes aan om online beter gevonden te worden. De belangrijkste concurrent voor Google Ads is echter Facebook Ads. De vraag is echter, welke is meer geschikt voor jouw organisatie? Om daar achter te komen is het belangrijk dat je weet wat het verschil is en waarop zij zich voornamelijk richten.

 

Facebook

Facebook Ads is een essentiële tool voor het verbeteren van de merkbekendheid en het verhogen van het aantal leads. In eerste instantie is Facebook Ads dus niet gericht op het verkopen van producten. Al wordt deze mogelijkheid ook steeds uitgebreider in Facebook door het toevoegen van, bijvoorbeeld, de marktplaats.

Daarnaast is het aantal type producten dat wordt aangeboden middels Facebook veel kleiner dan in Google Ads. Dit komt door de doelgroep die te vinden is op Facebook. Facebook wordt vooral gebruikt als vrijetijdsbesteding. Verzekeringen zijn een goed voorbeeld. Verzekeringen worden zelden gepubliceerd op Facebook, maar zoekwoorden gerelateerd aan verzekeringen zijn in Google Ads één van de duurst mogelijke kliks.

 

Google

Het voordeel van Google Ads boven dat van Facebook is de exactheid. Het is met Google Ads veel beter mogelijk om een specifieke advertentie te creëren. Wil je een autoverzekering verkopen voor een Renault Twingo, dan kan je middels Google Ads aangeven dat je gevonden wilt worden op ‘Autoverzekering Renault Twingo’. Dit is met Facebook niet mogelijk.

Naast de exactheid is het conversiepercentage van Google ook een stuk hoger, mits geoptimaliseerd. Dit komt door twee zaken. De ruis en de bereidheid. De ruis is de distractie die op Facebook te vinden is. Er is zoveel zichtbaar, dat er snel een advertentie gemist wordt. Daarnaast is er de bereidheid van aankoop die bij Google Ads een stuk hoger is. Bij een zoekopdracht in de zoekmachine wordt namelijk bereidheid uit de potentiële klant zelf getoond, waardoor de kans op een conversie groter is.

Ook een punt van aandacht zijn de klikkosten van Google Ads. De kosten voor het adverteren in Google liggen een stuk hoger dan bij het adverteren op Facebook. Een minimaal budget van € 10 euro per dag is aanbevolen, al is dit nog altijd zeer minimaal.

 

Welk kanaal kies je?

Dit hangt dus van verschillende factoren af. Enkele van deze zijn:

  • Heb jij een zakelijk gericht onderwerp zoals advocatuur, verzekeringen of hypotheken; dan zal Facebook misschien niet de beste oplossing zijn en kan je beter kiezen voor Google Ads.
  • Voor Google Ads is een hoger budget benodigd van voor Facebook Ads. Met een klein budget is het lastig, tot onmogelijk om goede resultaten te behalen in Google.
  • Heb jij als doelstelling om zoveel mogelijk conversies of verkopen te behalen, dan is Google Ads de beste oplossing. Wil jij merkbekendheid of remarketing uitvoeren, dan kan je Facebook gebruiken.

Zoals je ziet is er een dunne scheidingslijn tussen welke tool je het beste kan gebruiken. Belangrijk is dus om je doelgroep te kennen, een budget op te stellen en te bepalen wat je wil bereiken. Op deze wijze bepaal je welk kanaal je het beste kan inzetten voor jouw organisatie.

Onwise heeft ruime ervaring met het opzetten van succesvolle campagnes voor beide kanalen. Wil je hier meer over weten? Neem dan snel contact met ons op via ons telefoonnummer of het contactformulier.

Geschreven door

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?
Neem dan gerust contact op

Onwise beeldmerk
Onwise - We are On it Onwise - We are On it