fbpx
Artikel door Martijn & Gijs & Jacco & Joël & Hidde

Emerce Digital Marketing Live 2023: de nieuwste trends op het gebied van online marketing

3 maanden geleden aangepastLeestijd 5 minuten

Op 8 juni vond het Emerce Digital Marketing Live event 2023 plaats in de historische Beurs van Berlage. Dit evenement bracht marketeers en experts uit de digitale marketingwereld samen om kennis te delen, nieuwe inzichten op te doen en te netwerken. De hoogtepunten van het event waren de inspirerende workshops, waarin verschillende onderwerpen binnen digital marketing werden belicht. Hieronder volgt een samenvatting van enkele boeiende workshops.

  1. CRO van de toekomst – Conversion Experience Optimization (CXO)
  2. Het belang van data-eigenaarschap en de kracht van geïntegreerde marketingstrategieën
  3. De digital en data skills die elke marketeer nu nodig heeft
  4. Het einde van het A-merk?
  5. Inspelen op de trends
  6. Ga aan de slag!
Emerce Digital Marketing Live 2023: de nieuwste trends op het gebied van online marketing
Onwise » Trends » Emerce Digital Marketing Live 2023: de nieuwste trends op het gebied van online marketing

CRO van de toekomst – Conversion Experience Optimization (CXO)

Traditionele CRO-methoden blijven waardevol, maar CXO biedt een bredere benadering van conversieoptimalisatie. CXO richt zich niet alleen op aanpassingen aan de website, maar omvat ook de customer journey, experimenten en de orchestratie van de hele reis. Het verzamelen en combineren van data uit verschillende bronnen zoals webanalyse, klantfeedback en gebruikersgedrag, levert diepgaande inzichten op. Een succesvolle CXO-aanpak houdt ook rekening met intern draagvlak en betrekt belangrijke stakeholders, waardoor optimalisaties een positieve impact hebben op de bedrijfsresultaten.

Het belang van data-eigenaarschap en de kracht van geïntegreerde marketingstrategieën

Data is tegenwoordig een waardevol bedrijfsmiddel. Het bezitten van first party data biedt mogelijkheden om marketingcampagnes te personaliseren en beter af te stemmen op de interesses van de doelgroep. Het combineren van SEO en SEA in een geïntegreerde strategie vergroot de online zichtbaarheid zorgt voor een consistente merkervaring. Een solide data-infrastructuur, zoals BigQuery en de Google Cloud, is essentieel om data veilig op te slaan, te analyseren en datagestuurde beslissingen te nemen. Het bezitten van data en het implementeren van een overkoepelende marketingstrategie biedt bedrijven voordelen zoals beter klantinzicht en meer controle over marketinginspanningen en budget.

Onwise collega's in Amsterdam voor Emerce Digital Live

De digital en data skills die elke marketeer nu nodig heeft 

In de dynamische wereld van marketing is het cruciaal voor marketeers om voortdurend nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Tijdens de sessie werd de nadruk gelegd op enkele essentiële vaardigheden. Het begrijpen van de techniek achter generatieve AI stelt marketeers in staat om betere en persoonlijkere content te creëren. Het bouwen van slimme funnels met de juiste KPI’s helpt marketeers de customer journey te optimaliseren en conversies te stimuleren. Het spreken van de taal van de CFO helpt marketeers om hun strategieën en plannen te presenteren op een manier die aansluit bij financiële doelstellingen en bedrijfsresultaten.

Het einde van het A-merk?

Digitalisering heeft gezorgd voor snelle veranderingen in de markt, wat grote gevolgen heeft voor A-merken. Een opvallende trend is dat A-merken steeds minder belangrijk worden, waardoor nieuwe merken kansen krijgen om snel te groeien. Een voorbeeld van de modernisering van merken is te zien in de autosector, waar veel merken hun logo hebben aangepast naar een platte en moderne stijl. Dit maakt het echter moeilijker om je als merk te onderscheiden, doordat logo’s steeds meer op elkaar gaan lijken. Merken zoals Volkswagen, Mini, Citroën, Renault, Peugeot en Kia hebben deze verandering al doorgevoerd.

Twee sprekers op het podium van Emerce Digital Live

Inspelen op de trends

De vereenvoudiging van logo’s heeft een grote impact op de markt, waardoor differentiatie als merk steeds lastiger wordt. Om hierop in te spelen, is het belangrijk om een eenvoudig en plat logo te hebben met dunne lijnen, geschikt voor online gebruik. Het logo moet direct herkenbaar zijn, zelfs op kleine weergaven zoals sociale media. Het is ook waardevol om concurrenten te observeren en te zien hoe zij zich onderscheiden. Voor bedrijven die online willen opvallen, is het cruciaal om het logo af te stemmen op online positionering. Door deze punten in acht te nemen, sluit je logo aan bij de trends in de branche.

Aan de slag!

Emerce Digital Marketing Live 2023 was een uiterst waardevol evenement voor marketeers, waarin zij de kans kregen om kennis te vergaren en te netwerken met experts uit de veranderende digitale marketingwereld. De workshops tijdens het evenement boden inzicht in enkele belangrijke trends en ontwikkelingen in de digitale marketing. Het evenement benadrukte het belang van innovatie, data-gedreven besluitvorming en een holistische benadering van marketingstrategieën om succesvol te zijn in de snel evoluerende digitale wereld.

Gratis 30 minuten consult

Sparren met een specialist? Wij kijken graag met je mee!
Deel dit bericht
Martijn

Over Martijn

Energieke en enthousiaste collega. Helpt graag bedrijven bij het realiseren van hun groeiambities. Staat in zijn vrije tijd graag op de tennisbaan en volgt veel sporten op de voet

Gijs

Over Gijs

Na jarenlang online marketing studeren is het tijd om deze kennis los te laten in de praktijk. Praat je naast de ontwikkelingen rondom online marketing graag bij over de laatste gebeurtenissen rondom het voetbal.

Jacco

Over Jacco

Deze gedreven online marketeer is groot liefhebber van voetbal, auto’s en Formule 1. Zijn doel is dan ook om met jouw marketingcampagne als eerste over de finish te komen!

Joël

Over Joël

Geboren met een gezonde voorliefde voor online webcultuur en alles daaromheen, zodoende up-to-date van de laatste ontwikkelingen om er vervolgens strategisch op in te spelen.

Hidde

Over Hidde

Een ondernemende marketing-gek die houdt van het optimaliseren van advertentiecampagnes. In het weekend staat hij achter de draaitafel en doordeweeks draait hij aan de knopjes van de advertentiecampagnes.

Internet marketing bureau

Benieuwd wat online marketing voor jou kan betekenen?

Vul de website scan in en ontdek of je website klaar is voor online succes!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.