Betekenis

Een snippet is een korte beschrijving die wordt weergegeven in de zoekresultaten van een zoekmachine. Het geeft potentiële bezoekers een eerste indruk van wat ze kunnen verwachten wanneer ze op een specifieke link klikken. Deze snippet bestaat meestal uit een titel die de inhoud van de pagina samenvat, gevolgd door de URL van de website en een korte omschrijving die meer context biedt.

Naast de standaard snippet zijn er ook rich snippets en featured snippets. Een rich snippet is een uitgebreidere versie van de standaard snippet en bevat vaak extra informatie, zoals beoordelingen, productprijzen, evenementgegevens of recepten. Deze extra informatie wordt op een gestructureerde manier weergegeven in de zoekresultaten, waardoor gebruikers sneller relevante informatie kunnen vinden en de click-through rate mogelijk wordt verhoogd.

Een featured snippet is een speciaal opgemaakte snippet die bovenaan de zoekresultaten wordt weergegeven en direct antwoord geeft op de zoekvraag van de gebruiker. Dit kan een samenvatting zijn van een artikel, een stappenplan, een tabel of een ander relevant stukje informatie. Featured snippets worden vaak gebruikt voor vraag- en antwoordgerelateerde zoekopdrachten en kunnen de zichtbaarheid van een website aanzienlijk vergroten, aangezien ze  bovenaan de zoekresultaten verschijnen.

Onwise - We are On it Onwise - We are On it